bugün
yenile
    1. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilir. kırım savaşı esnasında istanbul'da da görev yapmıştır. kendisi adına dünyanın her yerinde bir çok hastane vardır.
    2. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    3. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (bkz: florence nightingale hastanesi) bildiğim kadarıyla kadıköy ve şişlide bulunuyor.
    4. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      elbette kaliteli hekimleri bünyesinde barındırır ancak sağlık sektörünü kar amacı güten insanların yürüttüğünün en güzel örneklerindendir. en basit hastalıkta böbrek bırakmanız gerekebilir.
    5. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      çok büyük saygı duyduğum bir kadın, aslen ingiltere vatandaşıdır ve kırım savaşı sırasında hem kendi işini yapıp hem de selimiye kışlası'nda türk askerine yardım etmiştir. tarihi kişiliklerden üç kişiyle tanışma hakkım olsa birisi kesinlikle bu kadın olurdu. kendisine 'the lady with the lamp' de denmiştir. şöyle
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      meslektaşım. savaş zamanı lamba elinde lamba ile gezerek yaralılara yardım ettiği için lambalı kadın olarak bilinir. hemşireliğin kurucusu olarak sayılır. hakkında birçok olumsuz şeyde okudum ama o zamana göre değerlendirildiğinde herkesin yapamayacağı şeyleri başarmış.
    7. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      meslegimizin öncüsü modern temelleri atan kişi bakım metodunun modern kurucusu.
    8. 7
      +
      -entiri.verilen_downvote
      kendisiyle beraber 38 hemşiresiyle kırım savaşı sırasında selimiye kışlasında türk askerini tedavi etmiş ingiltere vatandaşı, modern hemşireliğin kurucusu üstün insan.
    9. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      çok kuul isim
      1söylerken kendimi ekşi sözlük yazarı hissediyorum hmmm - bokatapan 03.11.2016 14:53:50 |#2949992
      0doğru - cantona 03.11.2016 16:37:38 |#2950186
    10. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      3 aralık 1854 yılında üsküdar'daki selimiye kışlası'nda, kırım savaşı sırasında yaralanan ingiliz askerlerinin tedavi ve bakımını yapmıştır. ve günümüzün bir çok hemşirelik girişimlerinin temelini atmıştır.
    11. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      din ve mistisizm üzerine yoğunlaşmış çalışmaları sadece ölümünden sonra yayımlanmıştır.
    12. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      modern hemşireliğin kurucusu. "the lady with the lamp" (lambalı kadın) lakabıyla anılır, londra krallar koleji mezunudur. hasta bakıcıların bakım yetersizliğine tepki olarak hemşirelik mesleğinin temellerini atmış ve londra'da hemşirelik okulu açmıştır. enfeksiyonla savaşmak için hijyene önem vermeyi bir düstur edinmesi insanlığa çok şey katmıştır. kırım savaşı'nda olumlu anlamda dikkat çekmesi ona; sağlık hizmetlerinin nasıl daha iyi olması konusunda yetkililerle görüşme imkanı sağlamıştır. "ben yaptığımız görevin kendi başına bir bütün olarak, teknik bilgiler eğitimleri ile hasta tedavi bakımları baz alınarak hasta bakıcılıktan ayrılması gerektiğini düşünüyorum." 12 mayıs doğumludur. dünya hemşireler günü de kendisine ithaf edilmiştir. türkiye ve dünyanın pek çok yerinde onun adına açılan hastaneler mevcuttur. yarın doğum günü. erken olsun, geç olmasın; iyi ki var olmuş...